duminică, 29 noiembrie 2009

amestec la cald

1,2,4...oraşul nu cunoaşte întreruperi de niciun fel,în niciun moment. Oricât de departe îţi ţii gândurile, pe orice stradă ai merge total rupt de ce e în jur, oraşul nu-ţi simte lipsa. Tu poţi să simţi acum lipsa a n persoane, în timp ce el nu va simţi niciodată pe cineva în minus sau în plus. Nu contează. Este o grabă mult prea mare, prea mulţi oameni oriunde te uiţi, iar până şi în puţinele locuri pustii te opreşti să auzi oraşul fremătând la câteva străzi distanţă.
5,8,9...10.Este un lucru foarte ciudat: în momentele de rătăcire, simţi totul la o intensitate mult mai mare. Mintea ţi-e străbătută de atâtea gânduri contradictorii încât ajungi doar la o banală prezenţă fizică: te uiţi, dar nu priveşti, auzi, dar nu asculţi. Nu contează. Chiar acum poate să te strige cineva şi tu să treci uşor pe lângă respectiva persoană. Nu contează.
Aici sunt doar eu şi gândurile mele, iar intensitatea simţirilor se diminuează uşor. O experienţă poate să fie prin definiţie aceeaşi pentru toţi, dar total diferită ca desfăşurare, ca trăire, ca sentimente.
1,2,4,5,8,9...10. Dar omul este o fiinţă cu spaţii.Contează...

0 comentarii: